Grau de Direcció Hotelera (Centre ads. Hoteleria de les Illes Balears)

240 crèdits - Escola Universitària d'Hoteleria de les Illes Balears

Títol
Oficial
Any d'implantació d'aquesta versió del pla
2018-19
Memòria

Resum de crèdits

Formació bàsica Obligatòries Optatives Pràctiques externes Treball de fi de grau Total
  60   126   12   36   6 240

Llista d'assignatures per curs i semestre

Assignatures

Primer curs

Primer semestre

Tecnologies de la Informació
Introducció a l’Economia
Geografia Mundial del Turisme I
Gestió de Cuina
Seguretat Alimentària i Nutrició

Segon semestre

Alemany I
Anglès I
Fonaments de Dret
Introducció a l’Empresa
Gestió de Restauració

Segon curs

Primer semestre

Anglès II
Alemany II
Instal·lacions, Equipaments i Prevenció
de Riscs Laborals
Gestió d’Allotjaments
Economia del Turisme i l’Hoteleria

Segon semestre

Geografia Mundial del Turisme II
Comptabilitat
Alemany III
Anglès III
Direcció d’Allotjaments i Revenue Management

Tercer curs

Primer semestre

Anglès per a Directius
Alemany IV
Projectes Tecnològics en el Sector Hoteler
Relacions Laborals en el Sector Hoteler
Comptabilitat de Costs

Segon semestre

Direcció d’Aliments i Begudes
Màrqueting Turístic i Comerç Electrònic
Gestió d’Equips i Recursos Humans
Pràcticum I

Quart curs

Primer semestre

Contractació turística
Gestió Financera de l'empresa hotelera
Gestió Mediambiental i de qualitat
Optatives

Segon semestre

Pràcticum II
Treball de Fi de Grau

  Competències

Competències bàsiques

  • Venen predeterminades en l'aplicació informàtica del Ministeri d'Educació, mitjançant el Reial Decret 861/2010, pel qual es modifica el Reial Decret 1393/2007.
    1. CB1 Que els estudiants hagin demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé es recolza en els llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi.
    2. CB2 Que els estudiants sàpiguen aplicar els seus coneixements al seu treball o vocació d'una forma professional i posseeixin les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes dins la seva àrea d'estudi.
    3. CB3 Que els estudiants tinguin la capacitat de reunir-se i interpretar dades rellevants (normalment dins la seva àrea d'estudi) per emetre judicis que incloguin una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica.
    4. CB4 Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
    5. CB5 Que els estudiants hagin desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia.

Competències generals

  1. CG1 Dirigir, gestionar i organitzar l'activitat professional en l'àmbit de la direcció hotelera.
  2. CG2 Desenvolupar un pensament i un raonament crític i saber comunicar-los de manera efectiva, en el context del sector del turisme i l'hostaleria, tant en llengües pròpies com en una tercera llengua.
  3. CG3 Liderar i coordinar equips de treball.
  4. CG4 Generar propostes innovadores i competitives en l'activitat professional inherent a la gestió d'empreses d'allotjament i de restauració.
  5. CG5 Usar les Tecnologies de la Informació i les comunicacions en l'acompliment professional de la gestió hotelera i la restauració.

Competències transversals

  1. CT1 Assumir les responsabilitats inherents al càrrec de direcció.
  2. CT2 Desenvolupar estratègies d’aprenentatge autònom.
  3. CT3 Comprendre que qualsevol activitat professional s’ha de realitzar des del respecte als drets fonamentals, la promoció de la igualtat entre dones i homes, el principi d’accessibilitat universal i disseny per a tots, i la protecció mediambiental d’acord amb els valors propis d’una cultura de pau i de valors democràtics.
  4. CT4 Treballar en un context intercultural.
  5. CT5 Gestionar la recerca d’informació rellevant de forma eficient.

Competències específiques

  1. CE1 Conèixer i saber aplicar els principis de direcció i gestió bàsics en els diversos departaments, activitats i àrees per a la millora contínua de l'empresa turística i hotelera.
  2. CE2 Identificar el marc legal que regula les activitats hoteleres empresarials, fonamentalment de l'àmbit de l'hostaleria, tant les relatives a la creació de negocis com les referents al manteniment de les instal·lacions i el seu correcte funcionament.
  3. CE3 Saber aplicar la legislació general bàsica en l'àrea de laboral, fiscal i mercantil així com l'específica del sector de l'hostaleria.
  4. CE4 Aplicar els conceptes relacionats amb la creació, posada en marxa, adquisició, manteniment i conservació d'equipaments d'instal·lacions d'empreses hoteleres, d'oci i de restauració en condicions de sostenibilitat energètica i viabilitat econòmica.
  5. CE5 Conèixer i comprendre els principis bàsics de la nutrició humana i de les seves repercussions sobre la salut, així com la seva aplicació a l'alimentació.
  6. CE6 Identificar i aplicar els fonaments bàsics de la Seguretat Alimentària i Nutrició, així com les normatives de caràcter nacional i europeu que han de complir els establiments i activitats del sector.
  7. CE7 Definir i saber aplicar la política i la gestió dels recursos humans, així com les habilitats directives de les empreses en l'àmbit nacional i internacional.
  8. CE8 Saber aplicar la informació patrimonial, comptable i financera per a l'optimització de la gestió de les empreses
  9. CE9 Saber definir objectius de màrqueting, així com saber aplicar estratègies i polítiques comercials en les empreses hoteleres, especialment en el camp de la comercialització hotelera en línia.
  10. CE10 Conèixer l'impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació per al disseny i l'aplicació d'estratègies tecnològiques en la gestió empresarial, especialment les del sector de l'hostaleria.
  11. CE11 Conèixer i aplicar els estàndards de qualitat i sostenibilitat en l'àmbit del sector turístic i de l'hostaleria.
  12. CE12 Comunicar-se de manera oral i escrita en dues llengües estrangeres a nivell general, així com en diferents entorns relacionats amb l'àmbit de l'hostaleria.
  13. CE13 Conèixer el caràcter dinàmic i evolutiu del turisme i l'hostaleria en un context geogràfic mundial amb l'objecte de millorar la sostenibilitat ambiental de les destinacions turístiques.
  14. CE14 Proporcionar solucions alternatives i creatives a possibles problemes que es plantegen en l'àmbit de direcció, la gestió, l'organització, la planificació i l'administració d'empreses, tant en les llengües pròpies com en almenys una llengua estrangera.
  15. CE15 Reconèixer i identificar les principals destinacions turístiques mundials, els seus recursos naturals i patrimonials més coneguts i, en general, les formes en què la cultura i l'organització social i territorial de les societats influeixen en el desenvolupament de l'activitat turística.
  16. CE16 Conèixer el sistema de producció i el procediment operatiu del servei de restauració per a l'optimització de la gestió en l'àmbit de les empreses d'hoteleria, allotjament i restauració.
  17. CE17 Conèixer el sistema de producció i el procediment operatiu del servei de cuina per a l'optimització de la gestió en l'àmbit de les empreses d'hoteleria, allotjament i restauració.
  18. CE18 Conèixer el sistema de producció i el procediment operatiu del servei d'allotjament per a l'optimització de la gestió en l'àmbit de les empreses d'hoteleria, allotjament i restauració.
  19. CE19 Integrar i saber aplicar coneixements i habilitats per a l'exercici, amb criteris de professionalitat, de les funcions pròpies del lloc de treball en l'àmbit de l'hostaleria en entorns reals tant nacionals com internacionals.
  20. CE20 Conèixer i aplicar la normativa de prevenció, salut laboral i seguretat integral a l'àmbit de l'empresa, i especialment a les empreses hoteleres.
  21. CE21 Saber aplicar els coneixements de comptabilitat i finances per a la millora de la gestió i organització dels diferents departaments d'una empresa.
  22. CE22 Saber aplicar els coneixements d'oferta, demanda, competència i competitivitat per a la millora de la gestió empresarial de l'àmbit de l'hostaleria
  23. CE23 Desenvolupar i aplicar polítiques de creixement sostenible a les empreses en contextos tant nacionals com internacionals.
  24. CE24 Integrar coneixements i habilitats pròpies de la formació per a desenvolupar un treball acadèmic o professional en l'àmbit de l'allotjament, la restauració, i de l'hostaleria en general.