Doctorat en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada

Any acadèmic 2024-25

Branca de coneixement Ciències
Coordinador/a de la titulació de la UIB Dra. Juana Sánchez Roig
Doctorat conjunt-interuniversitari (Vegeu la fitxa tècnica per a més detall)
Preu de la tutela i conceptes administratius per any acadèmic 275,60 ¤ (*)
Places 8
Idioma d'impartició
Català i/o castellà i/o anglès, encara que la tesi doctoral es podrà redactar en altres idiomes habituals de la comunitat científica.
Directe a

(*) Per any acadèmic

El programa de Doctorat en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada ofereix una formació especialitzada centrada a instruir professionals capacitats per a la investigació en les vessants més capdavanteres i innovadores del camp de la nutrició molecular i la salut. Es tracta d’un tipus d’investigació molt rellevant que té com a objectius: identificar l’efecte de la dieta sobre la salut tenint en compte el genotip, per poder definir una alimentació optimitzada, i identificar marcadors primerencs de patologies relacionades amb la dieta, per contribuir a prevenir-les. Aquests professionals són cada vegada més demanats, no tan sols en l’àmbit de la recerca en centres d’investigació sinó també en empreses, per l’interès creixent de la societat per millorar la qualitat de vida mitjançant una nutrició correcta i, tant com sigui possible, personalitzada.

Doctorat conjunt (interuniversitari)

El programa de doctorat TNUT és interuniversitari entre la UIB, la UPV/EHU i la URV, i la UIB és la Universitat Coordinadora. Aquestes són tres universitats amb una àmplia trajectòria de col·laboració, incloent-hi la participació en projectes de recerca i xarxes comunes, així com la publicació d'articles de recerca col·laborativa. Mentre que les tres universitats centren la seva recerca en l'àmbit de la nutrigenòmica i la nutrició molecular, precisament, la col·laboració entre ells permet oferir un ventall d'especialitzacions i tècniques que permetin als estudiants accedir a una formació més àmplia i completa, cobrint tècniques bàsiques de nutrició molecular, fisiologia, tècniques Òmiques (incloent transcriptòniques, Proteòmica i metabolòmica), recerca "inilico", etc. Un atractiu del programa de doctorat és la possibilitat que els estudiants realitzin la mobilitat d'estudiants entre les universitats col·laboradores, amb l'objectiu d'aprendre tècniques experimentals d'interès i de dur a terme treballs conjunts de recerca, amb la possibilitat de codirigir tesis doctorals en col·laboració. Tot això permet créixer en l'excel·lència de la formació i la investigació.

Logotip de la UIB

Logotip de la URV

Logotip de la UPV/EHU

 
 

Composició de la Comissió Acadèmica

Coordinador
Juana Sánchez Roig (UIB)
Secretària
Mariona Palou March (UIB)
Vocals
 • Francisca Isabel Bravo Vázquez (URV)
 • Mª Begoña Muguerza Marquínez (URV)
 • Manuel Suárez Recio (URV)
 • María Puy Portillo Baquedano (UPV/EHU)
 • Catalina Picó Segura (UIB)
 • Francisca Serra Vich (UIB)
 • Mª Luisa Bonet Piña (UIB)
 • Ana M. Rodríguez Guerrero (UIB)
 • Joan Ribot Riutort (UIB)
 • Paula Oliver Vara (UIB)
 • Alfredo Fernández Quintela (UPV/EHU)
 • María Teresa Macarulla Arenaza (UPV/EHU)

Comparteix aquest doctorat amb els teus amics:

Voleu més informació?

Si voleu ajudar-nos a millorar, o teniu un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb l'Escola de Doctorat amb el formulari