Doctorat en Història, Història de l'Art i Geografia

Any acadèmic 2024-25

Consultau la informació corresponent a la nova versió del pla d'estudis que comença l'any acadèmic 2023-24.
Si vàreu iniciar l'estudi abans de l'any acadèmic 2023-24, consultau la versió corresponent.
Branca de coneixement Arts i Humanitats
Coordinador/a de la titulació de la UIB Dra. Sebastiana María Sabater Rebassa
Preu de la tutela i conceptes administratius per any acadèmic 275,60 ¤ (*)
Places 20
Idioma d'impartició
Català i/o castellà i/o anglès i/o francès (segons correspongui), encara que es podrà redactar la tesi doctoral en altres idiomes habituals en la comunitat científica.
Directe a

(*) Per any acadèmic

El programa de Doctorat en Història, Història de l’Art i Geografia s’orienta cap a la formació en el grau acadèmic més alt d’aquestes disciplines, amb l’objectiu de preparar l’alumne per a una investigació teòrica i aplicada de qualitat, capacitada per afrontar i resoldre problemes i fer aportacions originals que augmentin els coneixements.
Les unitats de docència i investigació proponents del programa són el Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts i el Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears. L’aliança de les tres disciplines en un sol programa de doctorat permet optimitzar els recursos sense implicar la pèrdua de la autonomia respectiva, tot i que afavoreix la perspectiva interdisciplinària. El futur doctorand podrà adequar i inserir el perfil específic de la seva investigació de tesi, segons s’especifica en les línies d’investigació.

El programa s’articula al voltant de tres línies d’investigació, amb diverses àrees de coneixement: Història General (àrees de Prehistòria, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna i Història Contemporània), Història de l’Art (àrees d’Història de l’Art i Estètica i Teoria de les Arts), Geografia (àrees de Geografia Humana, Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional).

L’elaboració de la tesi doctoral és l’activitat central del programa, si bé l’estudiant haurà de superar activitats formatives transversals i específiques adreçades a completar la formació. Les transversals estan organitzades per l’Escola de Doctorat de la UIB. Les activitats formatives específiques, competència del Programa, consisteixen a assistir i participar en seminaris d’investigació, preparar comunicacions a congressos, jornades d’investigació o bé tallers de doctorat, i elaborar articles científics relacionats amb la tesi per ser publicats en revistes o llibres. Les activitats dutes a terme en altres centres d’investigació podran ser acceptades amb una sol·licitud prèvia de reconeixement. El Programa també fomenta la mobilitat, opcional per als doctorands, amb els convenis ERASMUS establerts, les estades d’investigació en altres centres nacionals i internacionals, i amb l’obtenció de la Menció Internacional al títol de Doctor.

 
 

Composició de la Comissió Acadèmica

Coordinadora
Sebastiana María Sabater Rebassa
Secretari
David Ginard Féron
Vocals
  • Juana María Petrus Bey
  • Julián García Comendador
  • Jaime Manuel García Rosselló
  • Andreu Josep Villalonga Vidal
  • María Sonsoles Hernández Barbosa

Comparteix aquest doctorat amb els teus amics:

Voleu més informació?

Si voleu ajudar-nos a millorar, o teniu un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb l'Escola de Doctorat amb el formulari