Doctorat en Física

Any acadèmic 2024-25

Branca de coneixement Ciències
Coordinador/a de la titulació de la UIB Dra. María Rosa López Gonzalo
Preu de la tutela i conceptes administratius per any acadèmic 275,60 ¤ (*)
Places 20
Idioma d'impartició
Català i/o castellà i/o anglès, encara que la tesi doctoral es podrà redactar en altres idiomes habituals de la comunitat científica.
Directe a

(*) Per any acadèmic

El programa de Doctorat en Física s’orienta cap a la formació de professionals i acadèmics del més alt nivell científic i tecnològic, amb capacitat per afrontar i resoldre problemes d’envergadura i realitzar aportacions originals al coneixement i a les noves tecnologies en diversos camps de la Física, amb una perspectiva multidisciplinària.
Els centres proponents del programa són el Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears (UIB), l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA). L’IFISC i l’IMEDEA són centres mixts d’investigació entre el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la UIB.

UIBIFISCIMEDEA

El programa s’articula al voltant de sis línies de recerca ens què els centres proponents tenen prestigi internacional acreditat: 1) Relativitat i Astrofísica, 2) Meteorologia, Oceanografia Física i Física del Clima, 3) Física de Materials - Aplicacions a l'Enginyeria, 4) Física Quàntica i Física Estadística, 5) Física Interdisciplinària i Física no Lineal, i 6) Física de Sistemes Complexos.
La realització de la tesi doctoral és l’activitat central del programa, si bé l’estudiant haurà de superar activitats de formació específiques adreçades a completar la formació (assistir a seminaris de recerca, impartir-ne, fer tutories, preparar una comunicació científica, preparar i escriure un article en una revista indexada i, en cas de ser possible, fer una estada de recerca en un altre centre internacional de reconegut prestigi en el camp). L’alumne també podrà participar, opcionalment, en altres activitats transversals organitzades per l’Escola de Doctorat de la UIB.

 
 

Composició de la Comissió Acadèmica

Coordinadora
María Rosa López Gonzalo
Secretari
Carlos Palenzuela Luque
Vocals
  • Damià Agustí Gomila Villalonga
  • Cristóbal López Sánchez
  • Alejandro Orfila Föster
  • Antoni Cladera Bohigas

Comparteix aquest doctorat amb els teus amics:

Voleu més informació?

Si voleu ajudar-nos a millorar, o teniu un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb l'Escola de Doctorat amb el formulari