Doctorat en Estudis Interdisciplinaris de Gènere

Any acadèmic 2024-25

Branca de coneixement Ciències Socials i Jurídiques
Coordinador/a de la titulació de la UIB Dra. Victoria A. Ferrer Pérez
Doctorat conjunt-interuniversitari (Vegeu la fitxa tècnica per a més detall)
Preu de la tutela i conceptes administratius per any acadèmic 275,60 ¤ (*)
Idioma d'impartició
Català i/o castellà i/o anglès, encara que la tesi doctoral es podrà redactar en altres idiomes habituals de la comunitat científica.
Directe a

(*) Per any acadèmic

La recerca més recent ha demostrat que en molts de camps del coneixement científic, des de les humanitats fins a la medicina, passant per les ciències socials i l'enginyeria, les variables de sexe i gènere són insuficientment considerades. Perviuen estereotips i biaixos en la recerca i en els desenvolupaments tecnològics, que moltes vegades construeixen com a norma universal el que són les realitats, experiències i expectatives d'un grup de persones, majoritàriament homes, majoritàriament de raça blanca i d'un cert nivell econòmic, i consideren com a desviacions de la norma les realitats d'altres persones. La ciència, com qualsevol altre camp de l'activitat humana, no està lliure dels condicionants culturals i socials del seu temps. Els estereotips de gènere i la menor valoració social de què són objecte les dones es traslladen sovint a una consideració estereotipada i menor de les seves realitats específiques, siguin d'ordre social o d'ordre biològic, en la recerca.
Els estudis de gènere han contribuït a desvelar i conèixer àmbits de la realitat fins llavors inexplorats, i també a reduir biaixos i errors en conceptes i teories.
Aquesta proposta de Doctorat en Estudis Interdisciplinaris de Gènere respon i satisfà la demanda generada per aquesta política científica desenvolupada des de fa més d'una dècada per la Unió Europea i per la legislació espanyola i que requereix, necessàriament i urgentment, una formació adequada al més alt nivell acadèmic. Solament aquesta formació enfocada preferentment cap a la recerca serà capaç d'aportar l'anàlisi científica experta necessària per a la consolidació d’aquestes polítiques científiques i de recerca.
Es tracta, a més, d'un doctorat interuniversitari en el qual participen la Universitat de La Laguna, la Universitat d'Alacant, la Universitat d'Alcalà, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de Huelva, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat Autònoma de Madrid, que és la universitat que coordina el programa de doctorat.

 
 

Composició de la Comissió Acadèmica

Coordinadora
Yolanda Guerrero Navarrete - Universidad Autónoma de Madrid
Vocals
  • Eva Cifre Gallego – Universitat Jaume I de Castelló
  • M. del Pilar Matud Aznar. Universidad de La Laguna
  • Ana de Miguel Álvarez – Universidad Rey Juan Carlos
  • Encarnación Carmona Cuenca – Universidad de Alcalá de Henares
  • Eulalia Pérez Sedeño – CISIC
  • Mónica Moreno Seco – Universidad de Alicante
  • Pilar Cúder Domínguez – Universidad de Huelva
  • Victoria Aurora Ferrer Pérez - Universitat de les Illes Balears

Comparteix aquest doctorat amb els teus amics:

Voleu més informació?

Si voleu ajudar-nos a millorar, o teniu un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb l'Escola de Doctorat amb el formulari